Wat te doen bij ontslag
Surplus - Onstlaghulp voor managers en directeuren

Blog

Bij Wattedoenbijontslag.nl plaatsen we regelmatig interessante berichten.

Hieronder treft u de meest recente artikelen aan.
In de linkerkolom vindt u de artikelen naar hoofdonderwerp gerangschikt.

 

kalender-tijdschema

Invoering WWZ - Wet Werk en Zekerheid – het overzicht

De WWZ voorziet in wetswijzigingen op diverse terreinen en deze wijzigingen hebben uiteenlopende invoeringsdata. De drie belangrijkste terreinen van de WWZ zijn: Flexibele arbeid, Het Ontslagrecht en De Werkloosheidswet (WW).

Wij hebben alle respectieve invoeringsdata op een rij gezet.

Lees meer >
werkloos

WWZ - Wet Werk en Zekerheid en de werkloosheidswet (WW)

Nu de Tweede en Eerste Kamer de nieuwe WWZ (wet Werk en Zekerheid) hebben goedgekeurd, worden werkgevers en werknemers met tal van ingrijpende wijzigingen geconfronteerd. In dit artikel gaan wij dieper in op de veranderingen binnen de Werkloosheidswet (WW).

Lees meer >
ontslagen-worden

WWZ - Wet Werk en Zekerheid en het ontslagrecht

De nieuwe wet Werk en Zekerheid heeft nogal wat gevolgen voor werknemers en werkgevers. Het Ontslagrecht wordt m.i. 1 juli 2015 ingrijpend gewijzigd. De wijzigingen worden in dit artikel verder uitgelegd.

Lees meer >
akkoord-handen-schudden

WWZ - Wet Werk en Zekerheid en flexibele arbeid

Na ruim twee jaar van steggelen (Kunduz akkoord, Regeer akkoord, Sociaal akkoord) is uiteindelijk de wet Werk en Zekerheid (WWZ) tot stand gekomen en door publicatie in het Staatsblad op 24 juni 2014 geldend recht geworden.

Lees verder over de gevolgen ervan.

Lees meer >
ontslag-recht

Advies over ontslag en ontslagrecht

Ontslagrecht is ingewikkelde kost voor iemand die er niet dagelijks mee te maken heeft. Lees meer over welke rechten en plichten u heeft. Vraag eventueel om gratis advies. Zo versterkt u uw positie.

Lees meer >
help-ontslagprocedure

Ontslagprocedure 2014

Ontslag krijgen is al erg genoeg. Bereid u goed voor op wat komen gaat. U leest hier meer over de ontslagprocedure 2014 en op andere pagina's over uw rechten, plichten en alles wat er bij ontslag komt kijken. 

Lees meer >